Chemia dla gastronomii musi spełniać liczne wymagania. Przede wszystkim powinna skutecznie czyścić i odtłuszczać różne powierzchnie. Dopiero to pozwala na zachowanie czystości i sprostanie wymogom sanitarnym, jakie takie lokal musi spełniać. Chemia do gastronomii wybierana jest najczęściej w wersji profesjonalnej. Dzieje się tam ze względu na większe opakowania, często zbiorcze, oraz skuteczniejsze działanie.

Chemia gastronomiczna — profesjonalne środki czystości dla gastronomii

Środki czystości do gastronomii to przede wszystkim preparaty dezynfekujące do zmywarek oraz takie, które umożliwiają odkażenie powierzchni. Warto pamiętać, że znajduje tu zastosowanie przede wszystkim chemia profesjonalna. Komercyjne środki czyszczące mogą zwyczajnie sobie nie poradzić. Są to z pewnością produkty, które powinny być wybierane rozsądnie. Kupowanie małych drogeryjnych opakowań jest nieopłacalne. Przede wszystkim z uwagi na ilości, jakie należałoby ich zużyć każdego dnia w warunkach takiej kuchni.

Wybierając środki czyszczące do gastronomii, należy zwrócić szczególną uwagę na ich wydajność. Koniecznie należy również wybrać dobrej jakości akcesoria do sprzątania, bo w przeciwnym razie będzie trzeba je często wymieniać i w ogólnym rozrachunku zapłacimy więcej.

Profesjonalna chemia dla gastronomii

Najlepiej sprawdzają się produkty w dużych zbiorczych opakowaniach, choć przy codziennym sprzątaniu wygodniejsze są małe, np. ze spryskiwaczem. Można więc zadbać, aby pracownicy mieli możliwość przelewania płynów to wygodniejszych butelek, które umożliwią szybsze sprzątanie. Jak widać, profesjonalna chemia dla gastronomii musi spełniać szereg wymogów. Mimo wszystko jednak w każdym lokalu jest ona testowana i wybiera się najlepsze rozwiązania dla danego miejsca. Takie, które pozwolą na skuteczne i możliwie jak najszybsze sprzątanie i czyszczenie powierzchni.

Zaloguj się

Megamenu

Twój koszyk

Nie masz produktów w koszyku